Veenendaalse Fotoclub Camera Obscura

Onze deuren staan open voor iedereen die zich wil verdiepen in de schoonheid van de fotografie. Wij zijn een club met zo'n 30 leden en ontmoeten elkaar eens in de 14 dagen op dinsdagavond. Daarnaast is er de mogelijkheid om met gelijkgestemden zelf activiteiten te ondernemen. Er zijn diverse stromingen binnen de club, maar allemaal met hetzelfde doel voor ogen: een prachtige foto maken. Zie ook de portfolio's van de clubleden.

Het programma

• Tonen en bespreken van eigen werk;
  • Gastsprekers, om je kennis te verdiepen;
  • Mentoraat, onder begeleiding van een mentor je eigen vorm en stijl vinden;
  • Er samen op uit;
  • Kennis uitwisseling;
  • Mini cursussen door eigen leden gegeven;
  • Werkgroepen;
  • Portret fotografie;
  • Digitale nabewerking/fotografie

De leden

De leden zijn van allerlei pluimage, of je nu digitaal of analoog fotografeert, met een mooie zwart/wit bariet afdruk binnenkomt of een USB stick op zak hebt met je mooiste foto's, alle vormen zijn van harte welkom binnen de club. Ons uitgaanspunt is dat alle leden een stuk fotografische basis kennis bezitten.
Elk lid heeft een eigen specifieke kijk op de fotografie. Door deze grote diversiteit ontstaat er een rijk spectrum van opvattingen en idee├źn over fotografie waar ieder zijn eigen deel kan inbrengen en van anderen kan leren.

Want daar gaat het om. Leren van elkaar, geïnspireerd en gemotiveerd worden door elkaar, en erop uitgaan met elkaar. En daardoor een stapje verder te komen in de fotografie.

Permanente expositie

In ons onderkomen in de Duivenwal in Veenendaal hebben wij een doorlopende expositie van ons werk die te bezichtigen is door de bewoners en het personeel maar ook door mensen van buiten. Het is zeker de moeite waard daar eens langs te lopen. Regelmatig worden de foto's vervangen.

Bezoeklocatie

Veens - De Duivenwal